Spring naar content

Dieren

Stormbandpinguïn

© WWF-NL / Corriana de Vaal

Andere namenkinbandpinguïn
WetenschappelijkPygoscelis antarctica
Engelschinstrap penguin
VerspreidingAntarctica
Biotooppoolzee en kusten
Voedselvis, inktvis, krill
Lengte71 - 76 cm
Gewicht3 - 5 kg

Deze pinguïn heeft een helder witte buik en gezicht, de rug, vleugels en kruin zijn glanzend blauwzwart. Zijn naam dankt hij aan een dunne, zwarte lijn die vanaf de kruin over de kin loopt, als een band van een pet.

Stormbandpinguïns broeden in dicht opeen gepakte kolonies op ijsvrije delen van de kust. Ze maken een eenvoudig 'nest' van steentjes, botjes, veren en andere voorwerpen die ze kunnen vinden.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X