Spring naar content

Dieren

Ezelspinguïn

© WWF-Canon / Kevin SCHAFER

WetenschappelijkPygoscelis papua
Engelsgentoo penguin
VerspreidingAntarctica
Voedselvooral krill, ook vis en inktvis
Lengte81 cm

Deze vrij grote pinguïn dankt zijn naam aan zijn balkende geluid. Hij is herkenbaar aan de witte 'koptelefoon' op zijn zwarte kop.

In het noordelijk deel van hun verspreidingsgebied - dus verder van de Zuidpool af - is de ezelspinguïn een standvogel. Ze blijven ook buiten de broedtijd in de buurt van de kolonie. De ezelspinguïns die op het vaste land van Antarctica broeden, trekken na de broedtijd naar het warmere noorden.

De ezelspinguïns broeden in kleine kolonies. Het vrouwtje legt twee eieren die door beide ouders worden uitgebroed. Als ze een maand oud zijn, verzamelen de jongen zich in crèches zodat de ouders meer tijd hebben om voedsel, vooral krill, te zoeken.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X