Spring naar content

Dieren

Struisvogel

© WWF-Canon / Martin HARVEY

Andere namenstruis
WetenschappelijkStruthio camelus
Engelsostrich
VerspreidingAfrika, savannes ten zuiden van de Sahara
Voedselvooral plantaardig, ook wel kleine ongewervelden
Leeftijd20 - 30 jaar
Lengtetot 2,8 m
Gewichttot 160 kg

De struisvogel vormt als soort een aparte orde binnen de vogels. Uniek is dat ze slechts twee tenen per poot hebben. De struisvogel is de grootste vogel ter wereld.

Struisvogels kunnen niet vliegen, maar wel zeer hard lopen: tot 70 kilometer per uur! Ook kunnen ze met hun sterke looppoten harde trappen uitdelen aan belagers.

Struisvogels leggen grote eieren van ongeveer 15 cm lang. Deze eieren wegen ruim een kilo en zijn erg sterk. Een volwassen mens kan er op staan. Struisvogels broeden ongeveer 6 tot 8 weken op deze eieren. Het mannetje neemt grotendeels de zorg voor de jongen op zich.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X