Spring naar content

Dieren

Driehoornkameleon

© WWF-Canon / Martin HARVEY

Andere namenOost-Afrikaanse driehoornkameleon
WetenschappelijkChamaeleo jacksoni
EngelsJackson's chameleon
VerspreidingOost-Afrika, ingevoerd op Hawaii
Biotoopin bomen
Voedselinsecten
Leeftijd2 - 3 jaar; in gevangenschap 5 - 7 jaar
Lengte20 - 30 cm

Deze kameleon dankt zijn naam aan de drie opvallende hoorns op de kop van het mannetje. Deze gebruiken ze bij onderlinge territoriumgevechten. Om aan roofdieren te ontkomen vertrouwen ze vooral op hun camouflage. Als ze ontdekt worden kunnen ze hun lichaam opblazen en dreigend sissen.

Het vrouwtje heeft slechts één weinig ontwikkelde hoorn. Ze is eier-levendbarend en brengt jaarlijks twee worpen van elk maximaal 50 jongen ter wereld.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X