Spring naar content

Dieren

Noord-Amerikaanse fluithaas

© WWF-NL / Sophia Satter

WetenschappelijkOchotona princeps
EngelsAmerican pika
Verspreidingwestelijke Verenigde Staten, Zuidwest-Canada
Voedselgrassen, kruiden
Lengte16 - 21 cm
Gewicht125 - 175 g

Fluithazen zijn verwant aan hazen, maar lijken er niet erg op. Ze zijn een stuk kleiner, hebben kleine oren, korte poten en nauwelijks een staart. Ze worden ook wel pika's genoemd.

De Noord-Amerikaanse fluithaas leeft in rotsachtige gebieden, waar ze een territorium bezetten. Ze verdedigen hun gebiedje door luid te fluiten. Ze eten vroeg in de morgen en laat in de middag. Tussendoor doen ze meestal een dutje. In het najaar leggen ze een voorraad hooi aan om de periode dat er sneeuw ligt goed door te kunnen komen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X