Spring naar content

Dieren

Sneeuwhaas

© WWF-NL / Ralph Akkemans

Andere namenAlpensneeuwhaas
WetenschappelijkLepus timidus
Engelssnow hare, blue hare
VerspreidingEuropa: Alpen en bergen Scandinaviƫ
Voedselgras en andere planten
Lengte48 - 61 cm, staart 4,5 - 8 cm
Gewichttot 5 kg
De sneeuwhaas - ook wel Alpensneeuwhaas genoemd - leeft in berggebieden van Europa en lijkt veel op de poolhaas van Noord-Amerika. Ook deze soort heeft 's winters een witte vacht en 's zomers een grijsbruine.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X