Spring naar content

Dieren

Bosmuis

© WWF-NL / Sandra Dehue

WetenschappelijkApodemus sylvaticus
Engelswood mouse
VerspreidingEuropa, Noord-Afrika, Zuidwesten en Midden-Aziƫ
Voedselzaden, noten, vruchten, paddestoelen, insecten, slakken
Lengte8 - 11 cm, staart 7 - 11 cm
Gewicht15 - 30 gram

De bosmuis is grijsbuin met een witte buik, een gele keel en een oranjebruine borstvlek. Hij leeft in bossen, velden en tuinen. In de winter leven ze ook graag in huizen, maar daardoor zijn het nog geen huismuizen. Bosmuizen kunnen onderscheiden worden van echte huismuizen door hun wittere onderkant en grotere oren.

Bosmuizen kunnen lange tunnels graven maar kiezen soms ook een holle boom als woning. Ze markeren hun territorium met urine en verjagen opdringerige soortgenoten als dat moet actief.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X