Spring naar content

Dieren

Kaapse grondeekhoorn

© WWF-Canon / Martin HARVEY

WetenschappelijkXerus inauris
EngelsCape ground squirrel
Verspreidingzuidelijk Afrika
Voedselwortels, bollen, gras, zaden, insecten, eieren
Lengte20 - 30 cm, staart 18 - 26 cm
Gewicht600 gram
De Kaapse grondeekhoorn leeft in groepen van 6 tot soms wel 30 dieren. Als ze boven de grond zijn, staan er altijd wel enkele dieren op de uitkijk. Als er gevaar dreigt, slaken ze een alarmkreet: een luide fluittoon. De Kaapse grondeekhoorn heeft lange klauwen om in de stenige grond te kunnen graven. Ze gebruiken hun staart soms als parasol.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X