Spring naar content

Dieren

Douglaseekhoorn

© WWF-NL / Geja Zomer

WetenschappelijkTamiasciurus douglasii
EngelsDouglas squirrel
VerspreidingNoord-Amerika; Brits-Columbia tot Californië.
Voedselvooral dennenzaden
Lengte16 - 22 cm, staart 9 - 16 cm
Deze eekhoorn is in de zomer roodbruin aan de rugzijde en wit met een tintje oranje aan de buikzijde. In de winter is de vacht grijzer en heeft hij kleine oorpluimen.

Hij leeft in naaldwouden in het noordwesten van Noord-Amerika en eet voornamelijk dennenzaden. In de herfst verzamelt hij onrijpe dennenappels die hij in ondergrondse voorraadkamers bewaart.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X