Spring naar content

Dieren

Hudson-eekhoorn

© WWF-NL / Nico Rosseel

Andere namenrode eekhoorn; Amerikaanse rode eekhoorn
WetenschappelijkTamiasciurus hudsonicus
EngelsAmerican red squirrel
VerspreidingNoord-Amerika: van Alaska en Quebec tot Nieuw-Mexico
Voedselvooral zaden (van dennen) en noten
Lengte18 - 20 cm, staart 10 - 15 cm

De Hudson-eekhoorn wordt ook wel rode eekhoorn genoemd. Een verwarrende naam, want zo heet 'onze' eekhoorn al. Deze soort is een slag kleiner dan onze rode eekhoorn en heeft veel kortere pluimen aan zijn oren.

Hoewel ze voornamelijk plantaardig voedsel eten, vangen Hudson-eekhoorns ook wel eens kleine dieren zoals jonge konijnen.

Er wordt soms op deze dieren gejaagd vanwege hun vacht. Men beschouwt deze dieren in de VS als schadelijk voor jonge aanplanten omdat ze vaak schors van jonge bomen afknagen. Eén ondersoort - de Mount Graham-eekhoorn - is ernstig bedreigd.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X