Spring naar content

Dieren

Chaco

© WWF-NL / Ralph Akkermans

Andere namenchacoan pekari
WetenschappelijkCatagonus wagneri
EngelsChacoan peccary
VerspreidingParaguay, Boliviƫ en het zuiden van Braziliƫ
Voedselknollen, vruchten, bessen
Lengtekop-romp 95 - 115 cm, schouderhoogte 50 - 70 cm
Gewicht30 - 40 kg
De chaco lijkt op een klein zwijn maar hoort tot de pekari's, die een eigen familie vormen. Het is de grootste van de pekari's. Ze hebben lange haren die tot 22 cm lang kunnen zijn. Net als de halsbandpekari's hebben ze een witte band om de hals alleen is deze bij de chaco iets dunner. Ze leven alleen of in groepen van 4 tot 10 dieren.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X