Spring naar content

Dieren

Schroefhoorngeit

© WWF-NL / Sanne de Bont

Andere namenmarkhoor
WetenschappelijkCapra falconeri
Engelsmarkhor
VerspreidingTurkmenistan, Pakistan, Kasjmir
Biotoopbergen
Voedselgras, blad
Lengte1,4 - 1,8 m, staart 15 cm, schouderhoogte 90 cm
Gewicht32 - 110 kg

De schroefhoorngeit is de grootste geitensoort. Ook hun spiraalvormige hoorns zijn bijzonder groot: bij de mannetjes kunnen ze wel 1,6 m lang worden, bij de vrouwtjes worden de hoorns hooguit 25 cm. Vanwege hun indrukwekkende hoorns worden ze bejaagd en zijn ze behoorlijk zeldzaam geworden.

In de zomer leven de schroefhoorns hoog in de bergen en eten ze gras. In de winter dalen ze af naar de bossen en bestaat hun maaltijd meer uit blad.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X