Spring naar content

Dieren

Burchell-zebra

© WWF-Canon / Martin HARVEY

Andere namengewone zebra; dauw
WetenschappelijkEquus burchelli
EngelsBurchell's zebra; common zebra
VerspreidingZoeloeland, Ethosha Pan, Somaliƫ en Soedan.
Voedselvooral gras
Leeftijdtot 20 jaar (wild), in gevangenschap tot 40 jaar
Lengteschouderhoogte 1,27 - 1,4 m, lengte 2,15 - 2,75 m
Gewicht175 - 385 kg
De Burchell-zebra is de meest voorkomende zebra in Afrika en daarmee tegelijk de meest algemene wilde paardachtige. Ondersoorten zijn onder andere de Chapman-zebra en de Grant-zebra. Deze soort is te onderscheiden van de andere zebra's aan het feit dat de strepen in de vacht tot op de buik doorlopen. Ze leven in open vlakten, graslanden en op heuvels, meestal in groepen van 6 tot 20 dieren.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X