Spring naar content

Dieren

Indische neushoorn

© WWF-Canon / Jeff FOOTT

Andere namenAziatische neushoorn; pantserneushoorn
WetenschappelijkRhinoceros unicornis
EngelsIndian rhinoceros
VerspreidingIndia, Nepal
Voedselgras, fruit, bladeren, takken
Leeftijd45 jaar
Lengtetot 3,8 m
Gewicht1800 - 2300 kg (max. 2700)

De Indische neushoorn heeft maar één hoorn en een dikke, geplooide huid. Dat heeft hem zijn andere naam 'pantser-neushoorn' opgeleverd.

Ooit kwam deze soort in heel Zuid-Azië voor, maar aan het begin van de 20e eeuw was hij bijna uitgeroeid. Hoewel zijn hoorn nog steeds gewild is als ingrediënt van traditionele oosterse medicijnen, wordt de Indische neushoorn tegenwoordig effectief beschermd. Nu zijn er meer dan 3000.

In het door het Wereld Natuur Fonds gesteunde reservaat Chitwan (zuidelijk Nepal) is hun aantal zelfs zo toegenomen, dat er van daaruit weer een aantal in een ander natuurgebied kon worden teruggebracht.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X