Spring naar content

Dieren

Witte neushoorn

© WWF-Canon / Martin HARVEY

Andere namenbreedlipneushoorn
WetenschappelijkCeratotherium simum
Engelswhite rhinoceros (rhino); square lipped rhinoceros
VerspreidingOost- en vooral Zuidelijk Afrika
Voedselgras
Leeftijd60 jaar
Lengte3,7 - 4,2 m
Gewicht1800 - 2300 kg (max. 3600 kg)

De witte neushoorn is na de olifant het zwaarste landdier. Hij onderscheidt zich van de andere Afrikaanse neushoornsoort (de zwarte) door zijn brede mond (de zwarte neushoorn heeft puntige lippen).

De witte neushoorn was in zuidelijk Afrika bijna verdwenen. Door de inspanning van onder andere het Wereld Natuur Fonds heeft deze soort zich daar weer goed hersteld. Door dat succes - maar helaas vooral door de dramatische afname van de andere neushoorns - is de witte neushoorn tegenwoordig met ongeveer 20.000 exemplaren de meest voorkomende neushoornsoort.

Meer over het WNF-soortenprogramma voor neushoorns.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X