Spring naar content

Dieren

Genetkat

© WWF-NL / M van Egmond

WetenschappelijkGenetta genetta
Engelssmall-spotted genet
VerspreidingZuidwest-Europa, Afrika
Voedselkleine zoogdieren en vogels
Lengte40 - 55 cm, staart 40 - 51 cm
Gewicht1,5 - 2,5 kg
De genetkat is een roofdier dat ook in Zuidwest-Europa voorkomt. Hij behoort niet tot de katten maar tot de civetkatten. De genetkat heeft een licht vacht met scherpe donkere vlekken en een langgerekt lichaam met korte poten. Genetkatten houden zich overdag meestal schuil en jagen 's nachts. Het zijn uitstekende klimmers met half-intrekbare nagels.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X