Spring naar content

Dieren

Rode meerkat

© WWF-Canon / Martin HARVEY

Andere namenvosmangoeste
WetenschappelijkCynictis penicillata
Engelsyellow mongoose
Verspreidingzuidelijk Afrika
Voedselvooral insecten, ook kleine gewervelde dieren
Lengte23 - 33 cm, staart 18 - 25 cm
Gewicht450 - 800 gram

Dit roofdiertje wordt ook wel vosmangoeste genoemd. Die naam is beter gekozen. Ten eerste is hij eerder vaalgeel (zuidelijk) of grijsachtig (noordelijk) van kleur. Ten tweede heeft hij anders dan andere mangoesten een wollige staart, net als een vos. Tot slot is de naam 'meerkat' de Engelse (en Zuid-Afrikaanse) naam voor een aantal mangoesten, maar in het Nederlands wordt deze naam gegeven aan een soortenrijke groep apen.

Rode meerkatten leven in familiegroepen: een ouderpaar en hun jongen. Ze bewonen oude gangenstelsels van andere dieren, zoals van stokstaartjes en grondeekhoorns, die ze vaak verder uitbreiden.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X