Spring naar content

Dieren

Amerikaanse nerts

© WWF-NL / Frank Schuijt

WetenschappelijkMustela vison
Engelsmink
VerspreidingNoord-Amerika, Mexico
Voedselkleine zoogdieren, vissen, krabben, insecten, vruchten
Lengte30 - 55 cm, staart 14 - 21 cm
Gewicht0,7 - 2 kg

De Amerikaanse nerts lijkt sterk op de iets kleinere Europese nerts. Hij is donker bruin met een witte kin maar zelden met witte vlekken op de bovenlkip zoals de Europese nerts vrijwel altijd heeft. Ze zijn altijd in de buurt van water te vinden en jagen zowel op het land als in het water. Nertsen zijn het hele jaar actief en leggen grote afstanden af om voedsel te zoeken.

Vanaf 1900 is op grote schaal met Amerikaanse nertsen gefokt op diverse plekken buiten Noord-Amerika. Ontsnapte exemplaren uit die pelsfokkerijen hebben er voor gezorgd dat er nu in het wild ook Amerikaanse nertsen voorkomen in Zuid-Amerika, Europa en Rusland. Deze exoten vormen een bedreiging voor inheemse roofdieren, zoals de bunzing en de Europese nerts.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X