Spring naar content

Dieren

Kaapse otter

© WWF-NL / Otte Zijlstra

Andere namenAfrikaanse otter
WetenschappelijkAonyx capensis
EngelsAfrican cape clawless otter
VerspreidingAfrika ten zuiden van de Sahara
Voedselvis, krab, kikkers en aan zee ook inktvissen en kreeften
Leeftijdtot 10 jaar
Lengte75 - 95 cm, staart 55 cm
Gewicht10 - 16 kg
Deze otter kom in grote delen van Afrika voor, zowel in rivieren en moerassen als aan de kust. Aan hun vingers hebben ze geen nagels. Ze vinden hun voedsel vooral op de tast. Deze otters leven met een gezin bij elkaar en zijn erg speels.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X