Spring naar content

Dieren

Dingo

© WWF-Canon / Martin HARVEY

WetenschappelijkCanis dingo
Engelsdingo
VerspreidingAustraliƫ
Voedselkonijnen, knaagdieren, wallabies en kleine buideldieren, vogels
Lengte70 - 110 cm, staart 20 - 35 cm
Gewicht9 - 20 kg

Dingo's zijn verwilderde huishonden. Dit kan al 10.000 jaar geleden gebeurd zijn, in ieder geval lang voordat Westerlingen Australië ontdekten en koloniseerden.

Dingo's leven in vergelijkbare groepen als wolven. Een groep jagende dingo's kan kleine kangoeroes vangen en ook schapen. Dat laatste maakt ze niet erg geliefd bij de Australiërs. Om hun vee te beschermen heeft men enkele delen van Australië hermetisch afgesloten voor dingo's met eindeloos lange rasters.

Dingo's vervullen ook een nuttige taak in Australië doordat ze helpen om het konijnenoverschot enigszins te beperken.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X