Spring naar content

Dieren

Wolf

© WWF-Canon / Klein HUBERT

WetenschappelijkCanis lupus
Engelsgrey wolf
VerspreidingCanada, Noorden van de VS, Oost-Europa, Aziƫ
Voedselherten en andere grote dieren, maar ook kleinere dieren zoals konijnen
Leeftijdtot 10 jaar
Lengte1 - 1,5 m, staart 30 - 50 cm, schouderhoogte 95 cm
Gewicht16 - 60 kg

De wolf is de stamvader van de hond. In het wild jagen wolven vaak in groepen van een stuk of tien dieren, waardoor ze prooien aankunnen die veel groter zijn dan zijzelf, zoals een eland. Ze jagen ook wel alleen op kleine dieren en eten ook vaak aas. Vroeger kwamen wolven in heel Noord-Amerika en Eurazië voor. Maar de mens heeft ze bijna overal verdreven. In West-Europa zijn nog maar een paar zeer afgelegen gebieden over waar wolven in het wild leven.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X