Spring naar content

Dieren

Gestreepte jakhals

© WWF-NL / Bianca Mallegrom

WetenschappelijkCanis adustus
Engelsside-striped jackal
Verspreidingcentraal, oostelijk en zuidelijk Afrika
Voedselknaagdieren, vogels, hagedissen, insecten, aas, afval, vruchten
Leeftijdtot 12 jaar
Lengte65 - 80 cm, staart 30 - 40 cm
Gewicht7 - 14 kg

De zwart-witte streep over de flank waar deze hondachtige zijn naam aan ontleent is lang niet altijd duidelijk te zien. Hij heeft een grijsgele vacht, een donkere staart met een witte punt.

De gestreepte jakhals is echt een alleseter, meer nog dan de andere jakhalzen. Behalve op graslanden en langs bosranden begeeft hij zich ook op landbouwgrond en 's nachts soms zelfs in steden.

Meestal leven ze samen in gezinsverband. Het vrouwtje krijgt gemiddeld vijf jongen op een beschutte plek, zoals een oud hol van een aardvarken. Als de jongen 8 maanden oud zijn, gaan ze hun eigen weg.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X