Spring naar content

Dieren

Zadeljakhals

© WWF-Canon / Martin HARVEY

Andere namensjabrakjakhals
WetenschappelijkCanis mesomelas
Engelsblack-backed jackal
Verspreidingcentraal en zuidelijk Afrika
Voedselkleine zoogdieren, vogels, eieren, insecten, reptielen, aas
Leeftijdtot 12 jaar
Lengte45 - 90 cm, staart 30 - 35 cm
Gewicht10 kg
De zadeljakhals dankt zijn naam aan de zwarte vlek op zijn rug, die op een zadel lijkt. Hij jaagt veel op pasgeboren kalveren van runderen, maar ook op kleinere prooien. Als ze in de buurt van andere grote jagers leven, willen ze ook nog wel eens de restjes opeten.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X