Spring naar content

Dieren

Poolvos

© WWF-Canon / Klein HUBERT

WetenschappelijkAlopex lagopus
EngelsArctic fox
VerspreidingArctische gebieden van Noord-Amerika en Noord-Europa
Voedselvogels, lemmingen, woelmuizen en hazen; 's winters ook aas (prooiresten van ijsberen)
Lengte55 cm, staart 30 cm
Gewicht4 kg
De poolvos is iets kleiner dan de gewone vos. Zijn lange, dichte wintervacht vormt een prima isolatie tegen te kou. In de winter is hij geheel wit, terwijl hij in de zomer grijsgeel is. Sommige poolvossen - vooral in kustgebieden - hebben een blauwgrijze vacht, ook in de winter.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X