Spring naar content

Dieren

Geoffroy-kat

© James FRANKHAM / WWF-Canon

WetenschappelijkFelis geoffroyi
EngelsGeoffroy's cat
Verspreidingzuidelijk deel van Zuid-Amerika
Voedselkikkers, vissen, hagedissen, vogels, kleine knaagdieren, hazen
Leeftijd18 jaar
Lengte45 - 70 cm, staart 25 - 35 cm
Gewicht2 - 6 kg
Deze Zuid-Amerikaanse kat komt vaak voor in bergachtig terrein met een struikachtige begroeiing. Het is een uitstekende klimmer die vaak in bomen slaapt en jaagt vanaf een tak. Maar ze kunnen ook prima jagen op de grond of in het water.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X