Spring naar content

Dieren

Afrikaanse wilde kat

© WWF-NL / Leo Linnartz

Andere namenNubische kat; Lybische kat
WetenschappelijkFelis sylvestris libyca
EngelsAfrican wildcat
VerspreidingAfrika
Voedselkleine zoogdieren, vogels
Leeftijd15 jaar (maximum)
Lengte60 - 70 cm
Gewicht4 - 5 kg
Dit is een ondersoort van de wilde kat, die ook wel Nubische kat of Lybische kat genoemd wordt. Men gaat er vanuit dat deze kat de voorouder is van onze huiskatten. Hij leeft op de steppen en de savannen van Afrika.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X