Spring naar content

Dieren

Bengaalse tijgerkat

© WWF-Canon / Alain COMPOST

WetenschappelijkFelis bengalensis; Prionailurus bengalensis
Engelsleopard cat
VerspreidingSumatra, Borneo, Filippijnen, Japan, Taiwan
Voedselknaagdieren, vogels
Lengte35 - 60 cm, staart 15 - 40 cm
Gewicht3 - 7 kg

Deze kat uit Zuidoost-Azië is zo groot als een flinke huiskat. Hij heeft een vachttekening als de margay (een Zuid-Amerikaanse kattensoort).

Het is een echte bosbewoner die uitstekend kan klimmen. Hij bespringt zijn prooi meestal vanuit een boom. Ook kan de tijgerkat goed zwemmen. Hij jaagt in de schemering en 's nachts.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X