Spring naar content

Dieren

Manoel

© WWF-NL / Peter van Norde

Andere namenpallaskat
WetenschappelijkFelis manul
Engelsmanul
Verspreidingvan de Himalaya tot in Siberiƫ
Voedselknaagdieren, vogels
Lengte50 - 65 cm, staart 21 tot 31 cm
Gewicht2,5 - 5 kg
De manoel is een niet zo grote maar wel compact gebouwde kat met korte poten en een dichte, langharige vacht. Hij heeft een brede kop met wijduitstaande oorschelpen. Het is een goede klimmer die voorkomt op grote hoogten onder andere in de Himalaya.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X