Spring naar content

Dieren

Poema

© © WWF-Canon / Anthony B. RATH

Andere namenbergleeuw
WetenschappelijkPuma concolor; Felis concolor
Engelsmountain lion; cougar; puma
VerspreidingNoord-, Midden- en Zuid-Amerika
Voedselknaagdieren, konijnen, hazen, herten, schapen en jongvee
Lengte1,1 - 2 m, staart 66 - 78 cm
Gewicht67 - 105 kg
De poema wordt ook wel bergleeuw genoemd. Ze komen in een veelheid van biotopen in Amerika voor: van het hooggebergte tot het tropische regenwoud en van naaldbossen tot woestijnen. Poema's leven over het algemeen solitair in hun eigen territorium.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X