Spring naar content

Dieren

Rolstaartbeer

© WWF-Canon / Roger LeGUEN

Andere namenkinkajoe; kinkajou
WetenschappelijkPotos flavus
Engelskinkajou
VerspreidingMidden-Amerika, Zuid-Amerika
Voedselvoornamelijk plantaardig (vruchten), ook ongewervelden (insectenlarven)
Lengte40 - 75 cm, staart 45 cm
Gewicht1,5 - 4,5 kg

De rolstaartbeer is een egaal bruine wasbeerachtige uit het regenwoud van Midden- en Zuid-Amerika. Hij heeft relatief korte poten, een wollige vacht, sterke grijphanden en een grijpstaart.

Rolstaartberen zijn nachtdieren die bijzonder goed kunnen klimmen. Ze gaan 's nachts hoog in de bomen op zoek naar voornamelijk plantaardig voedsel. Een rolstaartbeer kan behoorlijk luidruchtig zijn.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X