Spring naar content

Dieren

Wasbeer

© GJR/Shutterstock

WetenschappelijkProcyon lotor
Engelsraccoon
Verspreidingvan zuidelijk Canada tot Midden-Amerika
Voedselrivierkreeft, kleine dieren, fruit, noten en afval
Leeftijd10 jaar
Lengte40 - 65 cm, staart 30 cm
Gewicht3 - 8 kg

Wasberen eten van alles dat ze te pakken kunnen krijgen en voelen zich in uiteenlopende gebieden thuis. Van het bos tot de stad en van woestijn tot rivier.

Wasberen zijn bijzonder handig en kunnen kasten, afvalbakken of rugzakken in een mum van tijd leegroven. Vandaar dat voedsel op veel plekken in de VS 'raccoon-proof' moet worden opgeborgen.

Ook uit het klimmen of het vangen van rivierkreeften blijkt de handigheid van wasberen. Het is ook geen wonder dat gevangen wasberen geregeld ontsnappen. Hierdoor leven er in Europa verschillende wasbeerfamilies en duiken ze ook wel eens op in Nederland.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X