Spring naar content

Dieren

Kleine panda

© WWF-Canon / Susan A MAINKA

Andere namenrode panda; katbeer
WetenschappelijkAilurus fulgens
Engelsred panda; lesser panda
Verspreidingvan Nepal tot westelijk China
Voedselbamboe, fruit, zaden, kleine dieren
Leeftijd11 jaar (wild); in dierentuin tot 17 jaar
Lengte50 - 64 cm; staart: 28 - 50 cm
Gewicht3 - 6 kg
De kleine panda (of 'rode panda' vanwege zijn roodbruine vacht) was al bekend voordat de reuzenpanda werd ontdekt. Hij is veel kleiner dan de reuzenpanda en lijkt meer op een wasbeer, waarmee hij ook meer verwant is. Hij eet wel net als de reuzenpanda veel bamboe. De kleine panda Hupie is de mascotte van de WNF-Rangerclub.

Download het infoblad 'de panda'

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X