Spring naar content

Dieren

Indri

© WWF-Canon / Isotti-A Cambone

Andere namenbabakoto
WetenschappelijkIndri indri
Engelsindri
VerspreidingNoordoost-Madagaskar
Voedselbladeren, vruchten, bloemen, zaden
Lengte60 cm, staart 5 cm
Gewicht7 kg
De Indri is de grootste halfaap. Hij heeft een kort staartje maar erg lange achterpoten waarmee hij flinke sprongen kan maken. Zijn tekening - zwart met witte velden - is markant. Indri's zijn overdag actief en leven in gezinsverband: een paartje met hun jongen. In tegenstelling tot veel andere halfapen eet de Indri vooral jonge bladeren. Ze zitten ook vaak te rusten in de bomen om hun maal te verteren.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X