Spring naar content

Dieren

Ringstaartmaki

© WWF-Canon / Martin HARVEY

Andere namenkatta
WetenschappelijkLemur catta
Engelsring tailed lemur
VerspreidingZuid- en Zuidwest-Madagaskar
Voedselbladeren, bloemen, fruit, sap, bast
Lengte40 - 45 cm, staart 60 cm
Gewicht3 kg

Deze halfapen zijn grijs van boven en lichter van onderen en hebben een opvallend zwart en wit geringde staart. Ze leven in sociale groepen van 5 tot 25 dieren, waar een strenge rangorde heerst. De volwassen vrouwen staan hoger in rang dan de mannetjes.

Maki's zijn nauw verwant met de andere lemuren op Madagaskar. Ze kunnen goed klimmen, maar leven meer op de grond dan de andere lemuren.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X