Spring naar content

Dieren

Bruine lemuur

© WWF-Canon / Martin HARVEY

Andere namenbruine lemure
WetenschappelijkLemur fulvus
Engelsbrown lemur
VerspreidingNoord- en West-Madagaskar
Voedselfruit, bloemen, bladeren, bast, boomsap
Lengte38 - 50 cm, staart 46 - 60 cm
Gewicht2 - 4 kg

Bruine lemuren kunnen een bruine vacht hebben, maar ze kunnen ook geel of grijs zijn. Op grond van hun kleur en verspreiding worden bij deze halfaap zeven ondersoorten onderscheiden.

Bruine lemuren leven in losse groepen van 3 tot 12 dieren; de grootte en samenstelling van de groepjes verandert regelmatig. Sommige groepen zijn overdag actief, andere afwisselend 's nachts en overdag.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X