Spring naar content

Dieren

Dikstaartgalago

© WWF-NL / CH de Vries

Andere namengrote galago; komba
WetenschappelijkGalago crassicaudata; Otolemur crassicaudatus
Engelsthick-tailed galago; greater galago; greater bushbaby
VerspreidingMidden- en Zuidoost-Afrika
Voedselinsecten, plantensap, gom, bloemen, stuifmeel, honing, zaden en vruchten
Leeftijdtot 14 jaar (in gevangenschap)
Lengte25 - 40 cm, 35 - 50 cm
Gewicht1 - 2 kg
Deze halfaap is de grootste van de galago's. Het zijn nachtdieren met grote ogen en oren, waarmee ze in het duister prima insecten kunnen opsporen. Galago's eten ook stuifmeel van bloemen en zorgen daarbij voor de bestuiving van diverse plantensoorten.

In de regentijd, als er veel voedsel te vinden is, slaat de dikstaartgalago vet op in zijn staart. Hier kan hij gedurende de droge tijd op teren.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X