Spring naar content

Dieren

Potto

© WWF-NL / Ineke Kosten

WetenschappelijkPerodicticus potto
Engelspotto
VerspreidingWest- en Midden-Afrika
Voedselvruchten, bladeren, plantensap
Leeftijdtot 25 jaar
Lengte35 - 40 cm, staart 4 - 15 cm
Gewicht1 - 1,5 kg
Deze halfaap lijkt veel op de galago. Het is eveneens een nachtdier met grote ogen dat in de bossen van Afrika leeft. Ze staan bekend om de voorzichtige manier waarop ze bewegen. Als ze willen kunnen ze zich wel sneller voortbewegen, maar dan moet daar echt een reden voor zijn. De potto heeft een dikke donkerbruine vacht.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X