Spring naar content

Dieren

Mandril

© WWF-Canon / Martin HARVEY

WetenschappelijkMandrillus sphinx
Engelsmandrill
VerspreidingKameroen, Nigeria
Voedselvruchten, zaden, insecten, paddestoelen
Lengtekop-romp 60 - 80 cm, staart 7 - 10 cm
Gewichtcirca 30 kg (mannetje), vrouwtje 10 kg

Het mannetje van de mandril is een van de grootste en opvallendste apensoorten. Van de voorkant vallen zijn rode neus, blauwe wangen en gele baard sterk op. Terwijl van de achterkant zijn paarse tot lichtblauwe billen onmiskenbaar zijn. De felle kleuren komen in het donkere oerwoud waarin deze apen leven goed van pas om met elkaar en eventuele vijanden te communiceren. Daarnaast gebruiken ze knorgeluiden.

Mandris leven in groepjes van ongeveer 20 dieren, die zich soms aaneensluiten tot troepen van meer dan 200. Door de vernietiging van het oerwoud en de jacht zijn de mandrils sterk in aantal achteruit gegaan.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X