Spring naar content

Dieren

Bruine baviaan

© WWF-NL / Nico Rosseel

Andere namensfinxbaviaan; Guinese baviaan
WetenschappelijkPapio papio
EngelsGuinea baboon
VerspreidingWest-Afrika
Voedselplanten, fruit, insecten, kleine zoogdieren
Leeftijd30 jaar
Lengtekop - romp 70 cm, staart 55 cm
Gewicht15 - 20 kg

De bruine baviaan is de kleinste bavianensoort, met (naar verhouding) de langste manen. Bij de volwassen mannetjes bedekken de manen een deel van de armen en snuit.

Bruine bavianen leven in groepen van gemiddeld 40 dieren met verscheidene volwassen mannetjes die elk hun eigen harem hebben.

Ze eten bijna alles, maar omdat hun leefgebied grotendeels verdwenen is, zijn ze zeldzaam geworden.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X