Spring naar content

Dieren

Gele baviaan

© WWF-Canon / Martin HARVEY

Andere namengewone baviaan
WetenschappelijkPapio cynocephalus cynocephalus
Engelsyellow baboon
VerspreidingTanzania, Kenia
Voedselwortels, zaden, bladeren, fruit
Leeftijdtot 30 jaar
Lengtekop-romp 55 - 80 cm, staart 40 - 60 cm
Gewichttot 25 kg (mannetje), vrouwtje tot 15 kg
Dit is een vrij slanke ondersoort van de gewone baviaan. De volwassen mannetjes hebben hebben wat langer haar op de schouders en onbehaarde, glanzend zwarte stukken op de heupen. De gele bavianen uit de laagland van Oost- en Midden-Afrika hebben een geel-grijze vacht. Maar die van het hoogland van Oost-Afrika zijn olijfgroen. Er is ook een donkergrijze variant uit zuidelijk Afrika die tot de gele bavianen gerekend wordt.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X