Spring naar content

Dieren

Baardaap

© WWF-Canon / Gerald S. CUBITT

Andere namenwanderoe
WetenschappelijkMacaca silenus
Engelslion-tailed macaque
VerspreidingZuid-India
Voedselvooral fruit
Lengte45 - 60 cm, staart 25 - 40 cm
Gewicht7 kg (mannetje)

De baardaap is een zwart gekleurde aap met een opvallende grijze kraag rond zijn gezicht en een kwast aan zijn staart. Deze aap wordt ook wel wanderoe genoemd. Die naam is nogal verwarrend, omdat er een gelijknamige andere apensoort (een slankaap) bestaat die op Sri Lanka voorkomt.

Baardapen leven in dichte bergbossen in Zuidwest-India. Het is een ernstig bedreigde diersoort.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X