Spring naar content

Dieren

Rode franjeaap

© WWF-NL / A. Bakker

WetenschappelijkProcolobus badius; Colobus badius
Engelsred colobus; red colobus monkey
Verspreidingtropisch Afrika
Voedselvooral bladeren, ook fruit en bloesem
Lengtekop-romp 45 - 70 cm, staart 50 - 75 cm
Gewicht5 - 10 kg

Deze slanke, middelgrote Afrikaanse aap heeft een minder lange vacht op zijn schouders dan de bekender zwart-witte franje aap (Colobus). Zijn lange staart heeft anders dan die van de Colubus geen pluim aan het uiteinde en zijn maag bestaat uit vier delen (bij Colubus uit drie).

Net als bij koeien helpen de meerkamerige magen de franjeapen om hun plantaardige voedsel te verteren. Franjeapen eten voornamelijk bladeren die ze volop vinden in hun leefgebied: het tropisch oerwoud.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X