Spring naar content

Dieren

Springtamarin

© WWF-NL / Nick Schipper

WetenschappelijkCallimico goeldii
EngelsGoeldis marmoset; callimico
Verspreidingnoordwesten van Zuid-Amerika
Voedselfruit, insecten, hagedissen, boomsappen
Lengte22 cm, staart 26 - 32 cm
Gewicht600 gram

De springtamarin is een klein, zwart aapje met een kraag van lange haren in zijn nek. Hij behoort tot de klauwaapjes: fijnbehaarde aapjes uit de wouden van Zuid-Amerika die wel wat aan eekhoorns doen denken. In vergelijking met de meeste andere klauwaapjes is de springtamarin zelfs nog groot.

De springtamarin eet naast allerlei vruchten en insecten ook plantensappen en gom. Daarvoor knaagt een groepje aan de bast van een flinke boom en komt dan dagelijks even terug om de gom op te likken. Een groep springtamarins bestaat gemiddeld uit zo'n 10 leden.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

Luister naar dit dier:

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X