Spring naar content

Dieren

Mantelbrulaap

© WWF-NL / Gert Stolk

WetenschappelijkAlouatta palliata
Engelsmantled howler onkey
VerspreidingZuid-Mexico tot noordwestelijk Zuid-Amerika
Voedselbladeren, ook fruit, knollen, bloemen en vruchten
Lengte36 - 60 cm, staart 60 cm
Gewicht6 - 7 kg (mannetje), vrouwtje 4 - 5 kg
De mantelbrulaap lijkt veel op de zwarte brulaap. Op zijn rug heeft hij wat roodbruin haar, wat op een mantel lijkt. Net als de andere brulapen kan hij een behoorlijke keel opzetten en heeft hij een grijpstaart.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X