Spring naar content

Dieren

Zwarte brulaap

© WWF-Canon / James FRANKHAM

WetenschappelijkAlouatta caraya
Engelsblack howler monkey
VerspreidingOostelijk Bolivia, zuidelijk Braziliƫ, Paraguay en Noordelijk Argentiniƫ
Voedselvooral bladeren en de vruchten van wilde vijgen
Lengte50 - 65 cm, staart 60 cm
Gewicht4 - 7 kg

De zwarte brulaap is een van de meest voorkomende brulapen. In totaal worden er 9 soorten brulapen onderscheiden.

Brulapen leven bijna volledig in de bomen en komen alleen op de grond als het echt noodzakelijk is. Hun lange grijpstaart heeft een onbehaard deel onder het uiteinde voor een betere grip.

Brulapen leven in groepen; meestal harems met één volwassen man en 4 tot 20 vrouwtjes en hun jongen. De groepjes laten vooral in de ochtend en tegen de avond luidkeels aan andere groepen weten waar ze zitten. Het gebrul is tot 5 kilometer ver te horen. Ze kunnen zo veel geluid maken door een speciaal vergroot tongbeen in de hals dat als klankkast fungeert.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X