Spring naar content

Dieren

Wolaap

© WWF-Canon / James FRANKHAM

WetenschappelijkLagothrix lagotricha
Engelswoolly monkey
VerspreidingZuid-Amerika: westelijk Amazonegebied, oostelijke deel van de Andes
Voedselvooral fruit, maar ook zaden, bladeren en insecten
Lengte55 - 70 cm, staart 60 - 70 cm
Gewicht3 - 10 kg
Deze Zuid-Amerikaanse aap dankt zijn naam aan zijn dikke, wollige vacht. Deze vacht beschermt hem tegen kou en regen. Wolapen zijn stevig gebouwde apen met een gespierde grijpstaart. Aan die 'vijfde hand' kunnen ze hangen en zelfs van tak tot tak slingeren.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X