Spring naar content

Dieren

Matschieboomkangoeroe

© WWF-NL / Ralph Akkemans

WetenschappelijkDendrolagus matschiei
EngelsMatschie's tree kangaroo
VerspreidingNieuw-Guinea
Voedselbladeren en lianen
Lengte55 - 63 cm, staart 55 - 62 cm
Gewicht6 - 13 kg
Boomkangoeroes leven in bossen en kunnen erg goed klimmen. Hun poten zijn vrij dik en de voor- en achterpoten ongeveer van gelijke lengte. Ze 'hoppen' dan ook niet, zoals normale kangoeroes, maar lopen meer als apen door de bomen en op de grond. Bijna alle boomkangoeroes worden bedreigd doordat hun leefgebied in snel tempo afneemt door het kappen van oerwoud. Daarnaast worden ze ook wel bejaagd om hun vlees. De Matschieboomkangoeroe komt alleen voor in Nieuw-Guinea. Hij is roodbruin met lichte snuit, staart en poten.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X