Spring naar content

Dieren

Hondshaai

© WWF-NL / Nico Rosseel

WetenschappelijkScyliorhinus canicula
Engelssmallspotted catshark, dogfish
VerspreidingNoordzee, Middellandse Zee, Noorden Atlantische Oceaan
Voedselkleine visjes, kreeftachtigen, weekdieren, wormen
Leeftijd8 jaar
Lengtetot 1 m
Gewicht3 kg

Deze kleine, slanke haai komt ook voor de Nederlandse kust voor. Het is de meest algemene haaiensoort in Europa.

Hondshaaien leven bij voorkeur in de buurt van zand- en modderbodems. Het vrouwtje zet haar eieren af in wiervelden. Aan de hoeken van de rechthoekige kapsels zitten gekrulde draden om ze aan de wieren te verankeren. Ze raken echter vaak los en spoelen dan aan op de kust.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X