Spring naar content

Dieren

Waterree

© WWF-NL / Ralph Akkermans

Andere namenChinees waterree; Koreaans waterree
WetenschappelijkHydropotes inermis
VerspreidingChina, Korea
Voedselvooral gras
Lengte75 - 100 cm; schouderhoogte 45 - 55 cm
Gewicht11 - 14 kg (mannetje), vrouwtje 8 - 12 kg

Dit kleine hert (nog wat kleiner dan 'ons' ree) uit China en Korea leeft vooral in moerassen, rietvelden en langs rivieren. Ook het mannetje heeft geen gewei. Wel heeft hij verlengde hoektanden in de bovenkaak. Deze worden gebruikt bij de onderlinge gevechten in de paartijd.

Het vrouwtje krijgt tot vier jongen per keer, de meeste herten krijgen doorgaans één jong per worp. Ze heeft ook vier tepels, vrijwel alle herten hebben er twee.

Het waterree is schuw en verdwijnt bij gevaar snel in het riet. Hoewel ze voornamelijk alleen leven, waarschuwen waterreeën hun soortgenoten bij gevaar met een kort jankend geluid.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X