Spring naar content

Dieren

Afrikaans boomschubdier

© WWF-Canon / John E. NEWBY

Andere namenwitbuikschubdier
WetenschappelijkManis tricuspis
Engelstree pangolin; small-scaled tree pangolin; three-cusped pangolin; white-bellied pangolin
Verspreidinglaagland-regenwoud in Afrika (van Senegal tot West-Kenya en Zuidwest Angola
Voedselmieren, termieten
Lengte33 - 43 cm; staart: 49 - 62 cm
Gewichttot 3 kg

Dit schubdier heeft een lichtgrijze buik en een lange staart. Met het onbeschubde uiteinde kan hij takken vastgrijpen. De schubben hebben als ze nog niet versleten zijn drie spitsen aan de achterrand, later is de rand onregelmatig.

Het is een uitgesproken nachtdier. Overdag slaapt hij meestal in een boomholte of tussen lianen. Het mannetje heeft een territorium dat hij met urine en geurstof uit zijn anaalklier markeert.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X